Nakon pauze od 13. do 27. aprila, zbog porasta obolelih usled infekcije korona virusom u Valjevu i Srbiji, ali i velikog hrišćanskog praznika Vakrsa, menadžment HK „Krušik“ je odlučio da nastavi sa proizvodnjom.

U tom velikom preduzeću namenske industrije, tada je registrovan jedan oboleli radnik, dok je njih 11 bilo u izolaciji zbog privatnih kontakata koje su imali sa zaraženima. Generalni direktor Vladan Lukić je podsetio i da u punom sastavu „Krušik“ ima preko 3.000 radnika, ali da su tokom pandemije smanjivali broj onih koji su aktivno radili na 800 do 600 zaposlenih. Generalni direktor HK „Krušik“ Vladan Lukić je tada rekao i da će svim radnicima koji su bili zaposleni na određeno vreme, biti produženi Ugovori o radu, osim pojedincima koji su imali disciplinske prekršaje.

Još uvek se ne radi punim kapacitetom , jer se poštuju preporuke Vlade Srbije o zaštiti majki sa decom do 12 godina, starijih od 60 godina i hroničnih bolesnika. Oni su uglavnom , za sada isključeni iz proizvodnog procesa, jer opasnost od zaraze virusom COVID 19, još uvek nije prošla.

Generalni direktor HK „Krušik“ Vladan Lukić ističe i činjenicu da postoje proizvodni procesi gde su radna mesta blizu jedna drugom, pa će se u tom slučaju koristiti zaštitna oprema ( maske, viziri i rukavice). Menadžment HK „Krušik“ je dobio uputstva Ministrastva odbrane koja će poštovati. Pored starih ugovora i započetih poslova u međuvremenu su potpisani i novi ugovori koji će doprineti boljoj uposlenosti radnika. Ukupna vrednost tih ugovora,potpisanih u 2020.do danas je 30.291.834 dolara ,od čega je izvoz 25.010.910 dolara, a ostatak su ugovori za opremanje Vojske Srbije.

Podeli članak na društvene mreže