Upravni odbor Zadužbine „Desanka Maksimović“ doneo je odluku na elektoronskoj sednici održanoj 30. aprila 2020. da se odloži rad Žirija i donošenje odluke o dobitniku nagrade „Desanka Maksimović“ iz epidemioloških razloga.

Datum donošenja odluke Žirija pomera se do trenutka kada će biti ispunjeni svi epidemiološki uslovi za zasedanje žirija i validnost odluke o 26. lauretu nagrade. Zbog epidemiološke situaije se odlaže i tradicionalna manifestacija u Brankovini 16. maja 2020. Do sada je pripremljena zbirka izabranih pesama prošlogodišnjeg dobitnika Vojislava Кaranovića “Zagrljaj u kome nema nikoga” i dostupna je na sajtu zdm.nb.rs.

Zadužbina priprema i zbornik radova o Ani Ristović, dobitnici nagrade za 2018. godinu. Zbog uvođenja vanrednog stanja i celokupne situacije vezane za epidemiju covid 19 ni Mninistarstvo kulture i informisanja Republike Srbije nije raspisalo konkurse za finansiranje nagrada, pa se time dodatno otežava rad zadužbine vezan za dodelu nagrade. UO Zadužbine „Desanka Maksimović“ se zahvaljuje Narodnoj biblioteci Srbije na finansijskim i ostalim podrškama koje su trenutno jedini oslonac za rad ove institucije.

Upravni odbor Zadužbine „Desanka Maksimović“

dr Svetlana Šeatović, upravnica Zadužbine „Desanka Maksimović

Podeli članak na društvene mreže