Orezivanje voća, jedna je od glavih agrotehničkih mera koje se primenjuju pred početak novog vegetacionig perioda i svakako je najznačajnija za dobar i kvalitetena prinos. Razgovaramo sa stručnjakom iz PSSS i u poseti smo zasadu Miroslava Marića u Beomuževiću. Na sednici Gradskog veća našao se i plan i program rada preduzeća Agrorazvoj valjevske doline. Jordan Jevtović iz Krčmara uspešno gazi 102. godinu i uspešno rešava sudoku.

O tome kakvog kvaliteta je hrana koju jedemo i uopšte o stočarskoj proizvodnji razgovaramo sa dr Radosavom Vujićem iz PSSS Valjevo. Posetili smo pivaru „Medved“. Proveravamo da li i koliko CZSR „Kolubara“ Valjevo uspeva da bude tu za stanovnike ruralnih područja. Nova predsednica Ekološkog društva „Gradac“ je Milica Sredojević

U ovom izdanju „Plodova“ govorimo o metaboličkim profilima. Bili smo na farmi Slavka Mijailovića sa stručnjacima Veterinarskog centra Valjevo.O pčelarskoj proizvodnji razgovaramo sa jednim od vodećih valjevskih pčelara Aleksandrom Rankovićem. Drajića vodenica 18 godina nije radila. Od 20. decembra prošle godine, vodenički kamen na Kameničkoj reci ponovo se okreće.

U ovom izdanju „Plodova“ vodimo vas u Podgorinu. Nakon stečaja zemljoradničke zadruge Pecka 2017. godine, „Fortis“ je prošle godine postao vlasnik celoupne imovine nekadašnje zemljoradničke zadruge. Bili smo i u pogonu „Jovanović voća“. Posetili smo gazdinstvo Slobodana Beljića u Gunjacima.