U ovom izdanju „Plodova“: o temama razgovora predstavnika grada Valjeva sa sekretarkom u Ministarstvu poljoprivrede Jelenom Blagojević, kakve su procene za predstojeću ratarsku i voćarsku proizvodnju pitamo stručnjaka za zaštitu bilja u PSSS u Valjevu, dr Vesnu Janković. U Miličinici proteklog vikenda organizovana vakcinacija protiv korona virusa. Valjevci se pridružili „Ekološkom ustanku“ u Beogradu. U okviru akcije „Posadi svoj hlad“ podeljene besplatne sadnice belog jasena građanima Valjeva

U ovom izdanju „Plodova“ podsećamo vas na priče koje smo prikazali u prethodnom periodu. Pričamo o skoro pa zamrlom kovačkom zanatu, a Tomislav Belušević je jedan od retkih koji vredno radi i uživa u ovom poslu. Izumire i vunovlačarski zanat. Mirko Gavrilović je jedini vunovlačar u Zapadnoj Srbiji. Podsećamo vas na štraparijadu održanu u oktobru 2017. godine u Mratišiću.

Razgovorom sa Nikolom Tiosavljevićem nastavljamo priču o KWS hibridima. Mrijan Vujić: „Odstreljene i bačene lisice na području MZ Brđani, preko puta Kazneno popravnog zavoda Valjevo još uvek nisu uklonjene, a odgovora od nadležnih institucija još uvek nema“. Bili smo u Takovu, kod Uba, u poseti Jovici Radovanoviću i čuli neke od tajni njegovih sireva.

Počinju pripreme za setvu kukuruza. Sa Nikolom Tiosavljevićem razgovaramo o KWS hibridima. Saša Radosavljević i Josip Bereš su naši sagovornici na temu zaštite jagodastog voća. Predstavljavo vam i smerove koji su na raspolaganju za narednu školsku godinu u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika u Valjevu.