Nikola Tomić je Valjevcima, ali i u gradovima širom zemlje poznat po humanitarnoj akciji „Vozi bicikl, produži život“, koju realizuje sa drugovima Aleksandrom Simićem i Ivanom Miškovićem. Na poziv Lozničanina Aleksandra Kikanovića, Nikola je odlučio da se pridruži njegovom novom pohodu, da zajedno pređu 2 300 km do Moskve.

Cilj je da u Rusiju stignu do 9. maja kada će na Crvenom trgu u Moskvi biti organizovana vojna parada.

Polazak je planiran za nedelju 16. februar u 10 sati ispred crkve na Lagatoru u Loznici. Naravno, neće izostati ceremonija upriličena u njihovu čast i svakako su svi koji žele da ih isprate dobrodošli. Putovanje bi zavisno od vremena trebalo da traje oko 70 do 80 dana. Na Dan pobede nad fašizmom 9. maja uručiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ikonu Svetog Georgija Pobedonosca koja je osveštana na Hilandaru.

Aleksandar Kikanović je prošle godine trčao 23 dana do Hilandara, trčao je i do Ostroga kako bi pomogao jednoj devojčici.

Osetio sam potrebu da podržim tako nešto i pratim Aleksandra, kaže Tomić. Nikola je, kako kaže, imao pauzu samo tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Već nakon Božića imao je prvu vožnju i od tada pripreme ne prestaju. Ističe i da je mentalna snaga najvažnija.

Podeli članak na društvene mreže