Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti Beograd CESNA B organizovao je dvodnevnu međunarodnu 101. konferenciju pod nazivom “Društveni razvoj i bezbednost zajednice sa akcentom na grad Valjevo i Kolubarski okrug” u hotelu “Omni”.

Osnivač centra i akademik prof. dr Slobodan Nešković istakao je da su jedina naučna institucija u zemlji i inostranstvu koja je problem pandemije COVID-19 sagledala i analizirala sa naučnog stanovišta bezbednosti. Država je , kako je naglasio, položila ispit i sačuvala stanovništvo i zdravstveni sistem. Za razliku od konferencije održane prošlog petka u Beogradu, sada je fokus konferencije o bezbednosti od pandemija usmeren prema Valjevu i Kolubarskom okrugu, ističući da je uprava grada postupala po zadatim upustvima i ispoštovala sve procedure.

Naučnu konferenciju o bezbednosti grad Valjevo je prepoznao kao izuzetno značajnu za nas i već drugu godinu za redom je pokrovitelj skupa, a na samom otvaranju prisutnim naučnim radnicima i akademicima obratio se gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović.

Prvog dana 101. naučne međunarodne konferencije o bezbednosti u hotelu “Omni” učestvovalo je pet naučnih radnika i akademika iz regiona koji su se bavili zdravstvenim sistemom Republike Srbije u funkciji ljudske bezbednosti i društvenog razvoja.

Podeli članak na društvene mreže