Povodom velikog jubileja – 150 godina postojanja, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, uputio je čestitku Valjevskoj gimnaziji.

“Učenicima Valjevske gimnazije, sadašnjim i bivšim, svim profesorima, zaposlenima i rukovodiocima koji rade, ili su radili u ovoj školi i svim građanima Valjeva, čestitam veliki jubilej – 150 godina Valjevske gimnazije!

Valjevska gimnazija je jedna od najboljih škola u Srbiji, a sigurno najznačajnija institucija u Valjevu! Iz ove škole su izlazili najumniji građani Valjeva koji su dali svoj pečat u onome čime su se bavili! Pored čuvenih naučnika, književnika, umetnika, sportista i profesionalaca u raznim oblastima, najveće bogatstvo ove škole su svi njeni učenici koji su vek i po doprinosili napretku našeg grada, Srbije i sveta!

Grad u kome radi ovakva institucija kakva je Valjevska gimnazija ima čast i obavezu da pomogne u njenom napretku i razvoju. Valjevska gimnazija je škola čija sudbina određuje i sudbinu Valjeva!

Valjevo i Valjevska gimnazija dele istu sudbinu i zajedno će se boriti za što bolju i svetliju budućnost!”, kaže se u čestitki gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

 

Podeli članak na društvene mreže