Korona virus je prema podacima objavljenim 14. aprila u toku 24 sata odneo devet života, sedam muškaraca i dve žene, prosečne starosti 69 godina. Ovim se broj preminulih od virusa COVID-19 popeo na 94.

Od poslednjeg izveštavanja testirano je 2.440 osoba, od kojih je 411 pozitivno. Od početka epidemije ukupno je testirano 23.398 lica koja su ispunjavala kriterijume definicije slučaja. U Srbiji se do sada virusom korona inficiralo 4.465 osoba. Hospitalizovano je 3.006 ljudi, a 131 pacijent nalazi se na respiratoru. Kako je rečeno prilikom današnjeg redovnog obraćanja javnosti, od početka epidemije u Srbiji je testirano 4.936 zdravstvenih radnika. Virus je potvrđen kod 533, a 1.062 čeka rezultate testiranja.

Kako je saopšteno iz opštinskog štaba za vanredne situacije, u Lajkovcu su registrovana još tri nova slučaja korona virusa. Do sada je, kako se navodi, sedam osoba sa područja Lajkovca inficirano virusom COVID-19, od kojih je jedna preminula. U Osečini je petoro zaraženih, dok zvaničnih podataka za Valjevo još uvek nema.

Izuzev situacije u Nišu, u ostalim krajevima naše zemlje primetna je stabilnija epidemiološka situacija, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević. Ona je dodala i da se ne mogu precizirati vremenske odrednice kada ćemo moći da odahnemo. Ključno je da se pridržavamo svih preduzetih mera i da ne dozvolimo da dođe do ekcesnih situacija, poput one koja je juče zabeležena u niškom gerontološkom centru i tada možemo očekivati da se kraj borbe nazire, poručila je Kisić Tepavčević. Kako je rečeno, stav struke o molbi Sinoda SPC je jasan.

Na konferenciji za novinare je potvrđeno da će dr Predrag Kon nastaviti da vodi tim epidemiologa do kraja epidemije.

Podeli članak na društvene mreže