Za podvig koji je napravio spasavajući sedamdesetjednogodišnju ženu iz Paljuva koja je pala u bunar dubine bezmalo trideset metara, članu valjevske spasilačko vatrogasne brigade, Nenadu Todoroviću, povodom obeležavanja Dana policije, ministar unutrašnjih poslova, uručio je bronzanu medalju za hrabrost.

Nenad je vatrogasac punih dvadeset godina i odličje je, prema tvrdnjama njegovih kolega, okačeno na prave grudi.

U vatrogasnoj službi sam se našao jer me uvek privlačilo da pomažem drugima. Za ovih dvadeset godina bilo je dosta intervencija gde smo pomogli ljudima. Iz opštine Paljuvi dobili smo dojavu da je starija gospođa upala u bunar. Po dojavi operativnom centru, ekipa je odmah izašla na lice mesta. Utvrdili smo da mora da se silazi dole da bi se spasila gospođa koja je bila živa, ali u teškom stanju. Dobrom intervencijom, sa kolegama, jer je cela ekipa radila, jedan čovek ne može ništa sam, na svu sreću ostala je živa, uz lake telesne povrede. U vatrogasnoj jedinici postoje određeni timovi za ruševine, spasavanje sa visina i dubina i poplave. Ja sam u timu za ruševine, tako da smo mi adekvatno obučeni, uz adekvatnu opremu i adekvatno odgovaramo na svaki izazov. Imamo dosta nove opreme. Vrlo često se gledaju neprijatne stvari i to je ružnija strana ovog posla. Mi smo psihički pripremljeni na to, ne mogu reći da smo se navikli, ali snalazimo se, kaže Todorović.

Zanavljanjem voznog parka specijalnim vozilima, te povećanim brojem kvalifikovanih ljudi kojih je trenutno četrdeset, varogasno sapsilačka brigada Valjevo, svakako spada u jednu od najkvalitetnijih u našoj zemlji. Pokazali su to ovdašnji vatrogasci nizom uspešno obavljenih intervencija.

Podeli članak na društvene mreže