Od poslednjeg izveštaja na korona virus testirano je 10.381 lice, a prisustvo virusa potvrđeno je kod 467 osoba, što je najveći broj laboratorijski potvrđenih slučajeva za 24 sata od početka epidemije u našoj zemlji.

Usled posledica infekcije preminulo je još osmoro ljudi, od toga šest muškaraca i dve žene. Ovim se ukupan broj žrtava COVID 19 virusa u našoj zemlji povećao na 534. Distribucija umrlih za protekla 24 sata pokazuje da su oni starosti 69,75 godina.

Na bolničkom lečenju je 4.568 ljudi, a na respiratorima nalazi se 169 pacijenata. Prema podacima Ministarstva zdravlja, inficirano je i 690 zdravstvenih radnika, od kojih je 72 hospitalizovano.

Ukupno je od početka epidemije testirano 621.714 lica, a virus registrovan kod 23.730.

Smanjen broj onih koji zahtevaju bolničko lečenje i smanjen broj pregleda u COVID ambulantama pokazuju da imamo razloga za blagi optimizam, istakla je dr Darija Kisić Tepavčević. Beograd je, kako je rekla, i dalje najveće žarište, slede Kragujevac u kom se u poslednja 24 sata beleži najveća stopa obolelih, i Novi Sad na trećem mestu. Situacija se intenzivno prati u Šapcu i Kraljevu.

Da osobe svih uzrasta obolevaju potvrđuje i to što je u KBC Dragiša Mišović smešteno 12 dece koja su obolela i šest majki. U Nišu ima šestoro dece koja su obolela, u Šapcu troje.

I bolesnici koji nisu priključeni na respiratore primaju kiseonik na različite načine. Nije tačno da je bolest sada blaža. Imamo više težih bolesnika nego u prethodnom periodu, rekao je infektolog Mijomir Pelemiš. 

Podeli članak na društvene mreže