Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa delegacijom nemačke kompanije "Bizerba", koja je svetski lider u proizvodnji vaga. Ova kompanija je jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Potom je potpisan je Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije.

Potpisivanju u Predsedništvu Srbije je prisustvovao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

"Danas je veliki i važan dan zato što je danas sve završeno i uskoro kreće sa izgradnjom kompanije "Bizerba". To je jedna fantastična kompanija, porodična. Za godinu i nešto dana će biti gotova sa značajno većim platama nego sada što narod ima u Valjevu. U početku će biti zaposleno 305 radnika. Nadam se da ćemo načina da im se zahvalimo za sve što su za nas uradili. Drastične promene za Valjevo, ali ne samo za Кolubarski okrug. Ovi ljudi donose najprecizniju tehnologiju, unose ogromne promene Valjevo. Valjevo je do skoro bio ćorsokak, a sada ćemo izgradnjom brze saobraćajnice i gasne mreže ispuniti sve uslove za uspešan rad "Bizerbe". Za dve godine razmišljamo probijanje tunela između Ljubovije i Osečine. Očekujemo izgradnju potpuno novog vodovoda za ceo Кolubarski okrug. Кanalizacija je već ušla u protokol. Valjevo više neće biti isti grad. Sve ovo nije moguće bez nemačkih investicija ", rekao je predsednik Vučić.

Informaciju za medije dostavila je Služba za informisanje I protokol grada Valjeva.

Podeli članak na društvene mreže