Prema poslednjem preseku, test na korona virus bio je pozitivan za 17 osoba sa područja Kolubarskog okruga, od toga je devet potvrđenih slučajeva za Valjevo.

Nove slučajeve beleže i Lajkovac, gde je šestoro novopozitivnih i Ljig i Mionica gde je po jedna osoba pozitivna na korona virus.

Zaključno sa današnjim podacima u Kolubarskom okrugu je od početka epidemije kod 1.361 lica registrovan COVID 19. Za Valjevo su do sada potvrđena 1.003 slučaja, za Mionicu 95, Ub 86, slede Lajkovac sa 75 pozitivnih, Ljig sa 60 i Osečina sa 42. U drugom piku za Valjevo je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa korona kod 808 osoba, više muškog nego ženskog pola, i to mlađih od 50 godina.

Na bolničkom lečenju nalazi se 53 Valjevaca, osam osoba iz Uba, sedam iz Mionice, pet iz Ljiga, tri iz Lajkovca i jedna iz Osečine. U kućnoj izolaciji je 540 lica iz Valjeva, 47 iz Mionice, 36 iz Ljiga, 29 iz Uba, 28 iz Lajkovca i 25 iz Osečine.

Za Kolubarski okrug beleži se ukupno 543 oporavljenih, dok se podaci za preminule nisu promenili u poređenju sa prethodnim izveštajem.

U COVID ambulanti Doma zdravlja pregledano je 156 osoba sa respiratornim infekcijama, a uzeto 76 briseva. U Prijemno urgentnom centru valjevske Opšte bolnice pregledano je 16 sumnjivih, verovatnih i laboratorijski potvrđenih slučajeva, od kojih je četvoro hospitalizovano. Uzet je 31 bris.

U Opštoj bolnici je na bolničkom lečenju 97 pacijenata sa sumnjom na COVID i laboratorijski potvrđenih slučajeva. Na Infektivnom odeljenju hospitalizovana su 42, a na Pulmo covid odeljenju 55 pacijenata.

U ZZJZ istraženo je 56 kontakata sa obolelim licima i uzeto 12 briseva.

U zdravstvenim ustanovama od 1. juna do 30. jula korona virus potvrđen je kod 40 zaposlenih. U kućnoj izolaciji ih je 18, a oporavilo se sedmoro.

 

Podeli članak na društvene mreže