Mali polaznici kreativne radionice ritma muzike i govora nakon promotivnih mesec dana rada imali su svoju prvu predstavu gde su pokazali svoj napredak u govoru, pevanju i pravljenju instrumenata. Milena Radovanović idejni tvorac ove radionice kaže da je izuzetno zadovoljna kako je sve počelo.

Za prvih mesec dana kroz radionicu je prošlo 26 dece. Za sada imamo stalnih 13 polaznika. Najviše im se dopada pravljenje instrumenata. Pored toga radili smo I brzalice I brojalice. Već posle mesec dana se primećuju rezultati što se tiče njihovog govora, dikcija im se popravila, što su I roditelji primetili, kaže Milena.

Najbolje su, kako je rekla,  reagovala mlađa deca koja su zainteresovana za sve vidove rada na radionici. Starijima je teže da se skoncentrišu I budu mirni, ali u suštini I mlađa I starija grupa je zainteresovana za svaki vid zadatka koji dobije, pojašnjava ona.

Desetog marta kreće novi ciklus radionica “Iskra” koji više nece biti promotivni, a kreativni rad na radionicama biće obogaćen novim materijalima, drvetom kao I komplikovanijim tehnikama za pravljenje instrumenata.

Više ćemo se bazirati na govor. Akcentovanje je takođe jako bitno, uvešćemo tapšalice, a u radu sa udaraljkama uvešćemo širi spektar njih, rekla je Milena Radovanović.

Bio sam na dosta radionica I na svakoj se nauči dosta novih stvari, kaže Danilo Mitrović, jedan od mnogobrojnih polaznika radionice I kome ovo nije prvi vid ovakvog druženja I učenja.

Radionice se odrzavaju u CZK dva puta nedeljno a prijave su do 15 marta za svu decu od 4 do 10 godina.

Podeli članak na društvene mreže