Kampanja „30 za ponos“ kompanije Europrom ima za cilj promociju uspešnih Valjevaca, kao i onih koji žive u okolnim opštinama gde Europrom ima svoje prodavnice.

U martu su predstavljena dva mlada momka iz sveta sporta: plivač Vuk Tešanović i biciklista i triatlonac Bogdan Angelovski, koji su već poznati našoj javnosti. Vuk trenira plivanje već pet godina i član je Plivačkog kluba „Valis“, a deo je i tima centralne Srbije, koji je birao osam najboljih pionira i kadeta i osam najboljih pionirki i kadetkinja.

Plivanje me je zainteresovalo još u osmoj godini, ali sam tek dve godine kasnije odlučio da se time bavim profesionalno. Plivanje je jedan izuzetan sport, pre svega zdrav i zahteva dosta ulaganja i truda. Jedan od najvećih uspeha mi je bila zlatna medalja u Makedoniji, a glavne tehnike su mi delfin i kraul. Posebno kraul na sto metara gde sam postigao uspeh i lični rekord 1.05.40. Želeo bih da nastavim istim tempeom, a cilj ove godine mi je Francuska, kaže Tešanović

Bogdan Angelovski postiže odlične rezultate u biciklizmu i triatlonu. Učenik je osnovne škole „Andra Savčić“. Trenira u Biciklističkom klubu „Sputnjik“.

Biciklizmom sam počeo da se bavim pre tri godine, od prošle godine bavim se profesionalno. Najveći uspeh postigao sam na Balkanskom prvenstvu u Kragujevcu u triatlonu, a u biciklizmu peto mesto na Međunarodnom takmičenju u Sloveniji, rekao je Bogdan, zahvalivši se Europromu što je deo kampanje „30 za ponos“. 

Bogdan kaže i da ovaj sport nije ni malo lak, jer se vozi na jako velikoj relaciji i do 45km. Cilj mu je Olimpijada za mlade sledeće godine.

Podeli članak na društvene mreže