Nakon jučerašnje dezinfekcije ZZJZ u Valjevu koju je uradio ruski vojni tim, ZZJZ u Valjevu ponovo počinje sa radom danas 9.aprila 2020. U saopštenju kojim se oglasila direktorka te ustanove dr Marija Gavrilović, kaže se da su svi zaposleni testirani na COVID 19, posle 14 dana od početka izolacije.

Većina zaposlenih je negativna, petoro treba da ponovi testiranje, dok 10-tak još čeka rezultate. Jedan zaposleni je pozitivan i trenutno je na bolničkom lečenju u Beogradu. Oni koji danas počinju da rade su oni koji su negativni testu COVID 19, naglašava se u saopštenju.

Zavod je i za vreme izolacije redovno, svakodnevno obavljao sve poslove vezane za pandemiju korona virusom, sem terenskih poslova i uzorkovanja. Kontrola centralnih vodovoda u Kolubarskom okrugu obavljala se u saradnji sa ZZJZ Šabac i JKP Vodovod Valjevo. Epidemiolosko istraživanje i traženje kontakata obavljano je telefonom i putem mail -a.

Svi izveštaji su svakodnevno dostavljani Ministarstvu zdravlja, Institutu Batut, Štabu za vanredne situacije, Situacionom centru, MUP-u i VS.

Takođe, neprestano se vrši koordinacija za svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kolubarskog okruga, kaže se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Valjevu.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment