Ovogodišnji jubilarni, petnaesti Abrofest, ove godine biće održan ali u nešto izmenjenim uslovima. Naime, zbog epidemiološke situacije, premijera predstave „Urnebesna tragedija“ Duška Kovačevića u izvodjenju Gradskog pozorišta Abrašević, biće održana u petak na 25. septembra, na Velikoj sceni Centra za kulturu, ali bez prisustva publike.

Ovaj pozorišni komad biće snimljen, a emitovaće se u subotu 26. septembra od 21 sat na programu Televizije Valjevo Plus, a repriza u nedelju u 17 sati. Osim na kanalu naše televizije, predstava će moći da se gleda i putem live stream Televizije Valjevo Plus, kao i na you tube kanalu gradskog pozorišta Abrašević.

U predstavi koju režira Mirosalv Trifunović, scenografiju i vizuelni identitet potpisuje Dušan Arsenić, kostimograf je Branka Šišinački Obradović, igraju glumci amateri valjevskog Abraševića i profesionalni glumci, Valjevci, inače angažovani u beogradskim i novosadskim pozorištima.

Na isti način 1. oktobra, u okviru Abrofesta, realizovaće se i premijera predstave „Otvaranje dosijea“, politički kabare po motivima tekstova Matije Bećkovića.

Podeli članak na društvene mreže