Organizovanje „Bitlvanije“ u Valjevu prošle godine sprečila je epidemija korona virusa. U najavi za ovu godinu su dva događaja, najpre 9. maja od 17. sati, kada će se održati sedma, koja je izostala prošle godine.

Kada smo pre sedam godina krenuli sa „Bitlvanijom“ i kada su gospoda Mujbegović i Batoćanin došli u Kulturno prosvetnu zajednicu sa idejom da organizujemo nešto kao omaž Bitlsima, krenuli smo od izložbi, književnih večeri, koncerata u holu, velikoj Sali, na otvorenom i došli smo do toga da kao omaž sedme „Bitlvanije“, koja na žalost prošle godine nije organizovana zbog situacije sa koronom, 9. maja od 17 sati na zgradi Gradske uprave održaće se koncert „Pilot bluz benda“. Zanimljivo je da se koncert može pratiti i sa malog i sa velikog trga, kaže Veseljko Belušević.

A zbog čega baš na krovu Gradske uprave?

Zato što su „Bitlsi“ u avgustu 1969. godine na krovu njihovog studija napravili oproštajni koncert. Sve što smo radili ovih sedam godina, radili smo kao da su „Bitlsi“ bili prisutni tu u Valjevu, da su postojali, na neki način obeležili našu mladost i mi želimo da završimo priču o „Bitlsima“ tako što ćemo napraviti ovakav koncert, pojašnjava Slavan Batoćanin.

Pilot bluz bend je svake godine bio deo valjevske „Bitlvanije“ i ta tradicija se nastavlja i ovog puta.

Mada imamo problema u sastavu zbog korone, ali održaćemo tradiciju, da to bude neki nagoveštaj da će se stvari promeniti na bolje, da će letos biti živih svirki, makar na otvorenom, rekao je Predrag Milošević.

Organizatori ovogodišnje „Bitlvanije“ su Književni klub Valjevo i Kulturno prosvetna zajednica Valjeva uz podršku grada Valjeva.

Podeli članak na društvene mreže