Na Divčibarama se ve dobro zabelelo i snežni pokrivač je preko 25cm, kaže u fono izjavi za TV VA PLUS menadžerka hotela “Pepa” Branka Ilić. Bez problema se kreću i sva dostavna vozila većeg gabarita, tako da je snabdevenost životnim namirnicama i drugim potrepštinama dobra:

Na Divčibarama preko 24 sata pada sneg. Snežni pokrivač je preko 25cm, a tamo gde su nanosi vetra jaki, visina snega je znatno veća. Za sada sve funkcioniše normalno, sve javna službe rade. Ono što je najbitnije, putevi se redovno čiste, što radi PZP i “Ingrap - Omni” Valjevo, ističe Branka Ilić, menadžerka hotela “Pepa”.

Ovih dana je poseta na nivou koji je uobičajen za ovo doba godine. Veći priliv gostiju očekuje se za zimski raspust, koji u Vojvodini počinje 24.decembra i za Novu godinu, a nakon toga i tokom raspusta u ostalom delu Srbije:

Ugostitelji i hotelijeri pripremaju objekte za veću posetu gostiju za novogodišnje praznike i zimsIu sezonu. Smatram da se ove godine gosti dočekuju spremnije sa bogatijom ponudom i da će gosti moći da pronađu smeštaj po svom ukusu i za svačiji džep. Raspon cena je veliki i zavisi od kategorije gde se smeštaj organizuje. Dnevni polupansioni su od 3.200 do 24.000 dinara. Očekujemo uredno snabdevanje vodom i strujom, te se nadamo da će posetioci ugostiteljskih objekata biti zadovoljni smeštajem koji odaberu, kaže Branka Ilić.

Branka Ilić ističe i da je već nakon prvog snega, krajem prošle sedmice bilo interesovanja za stanje na ski stazama na Divčibarama. Ski staza Crni vrh se priprema za puštanje u upotrebu. Prirodni sneg je napadao, veštački se pomalo dodaje, ali s obzirom da temperature nisu u velikom minusu, osnežavanje je oprezno. Moguće je , ukoliko sneg napada u većim količinama, da već tokom vikenda nova ski staza proradi.

Stara ski staza “Centar” radi samo ukoliko ima prirodnog snega, ali je , kaže Branka Ilić tehnički sve spremno za početak sezone. Procenjuje se da će za novogodišnju noć na Divčibarama biti i do 7.500 posetilaca. Poslednjih dana, radi se rekonstrukcija dela prostorija u Domu zdravlja na Divčibarama, očekuje se i da će u narednom periodu biti otvorena i apoteka. Gosti će sada moći da se namirnicama snabdevaju i na novootvorenoj pijaci, jer su poljoprivrednici koji su učestvovali na licitaciji pre 10-tak dana dobili ključeve od zakupljenih tezgi.

Ono što može zadati nevolje budućim gostima, to je nedostatak parking mesta. Ipak, Branka Ilić tvrdi da su Divčibare ovih snežnih dana, raj na zemlji.

Podeli članak na društvene mreže