Ponovo bez podataka o obolelima u gradovima Srbije

U Srbiji su u poslednja 24 sata umrle tri osobe od posledica zaraze korona virusom, što je ukupno 61 preminulo lice. Broj novoobolelih je 247, a od početka ukupno je registrovano 2447 pozitivnih na COVID 19.

Hospitalizovano je 1349 pacijenata, 108 je na respiratorima. Procenat smrtnosti je 2,49%, a prosek godina onih koji su preminuli je 64,2 godine. Među pozitivnima na korona virus je 8,3 odsto zdravstvenih radnika Oni će narednih dana biti prioritet u testiranju, jer je svako smanjenje broja zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama, problematično za održavanje rada u njima.

Od danas će se odvoditi iz kuća svi koji su bili u izolaciji, a nisu bili na bolničkom lečenju, dok oni koji su u samoizolaciji zbog toga što su bili u kontaktu sa obolelima ostaju kod kuće. U kućama će ostati trudnice I porodilje, kao I invalidi I neki hronični bolesnici.

Dr Predrag Kon je rekao da je poslednja tri dana, broj obolelih dostigao maksimum koji će trajati 10-tak dana. S toga sve mere koje nalaže Vlada Srbije moraju da se poštuju. On nije direktno odgovorio na pitanje da li će u vreme uskršnjih praznika biti strožijih mera izolacije. Smatra da će se naredne mere svoditi prvenstveno na smanjenje socijalnih kontakata.

Na konferenciji za novinare nije bilo podataka pojedinačno za gradove I mesta u Srbiji . U novinarskim izveštajima se beleži dupliranje broja obolelih u Leskovcu, a znatno je više pozitivnih na korona virus I u Kruševcu.

Podeli članak na društvene mreže