SNS je od svog dolaska na vlast u neprekidnoj kampanji, smatraju u GO SRS u Valjevu. Tvrde i da se oni na to ne žale, jer znaju kako da se nose sa tim, što su i pokazali u prethodnim godinama.

Građani Valjeva i okoline će ponovo biti eksperiment. Do sada je na nama eksperimentisao ginekolog, a od sada postoji mogućnost da će na nama svoj budući posao učiti neko ko je visoko usavršio fiskulturu. Pri tom mi nikako ne osporavamo sposobnost gospodina koji je prvi na listi SNS-a u Valjevu, samim tim i kandidat za gradonačelnika, samo nas jako zanima kako će rešavati budžet na primer, kako će rešiti aerozagađenje, kontrolisati rad javnih preduzeća, kako je moguće da se vodotok u katastru preimenuje u pašnjak, kako će kontrolisati tendere i da ne nabrajamo dalje. Može on to i da nauči, ali dok ne nauči - mi smo eksperiment. Ipak, ginekolog je na visokom trećem mestu na listi, pa možda mu bude mentor i možda ga brzo obuči kako gradski budžet smatrati ličnim džeparcem, ističe predsednica GO SRS u Valjevu Željka Milićević.

Valjevski radikali smatraju da će predizborna kampanja u gradu na Kolubari imati razne kombinatorike. Svoje mesto će tražiti zasigurno i neke grupe građana i pokreti, kako bi zauzeli bar neku foteljicu, kaže Željka Milićević.

Kombinovaće se u predizbornim koalicijama, u postizbornim, na konferencijama za novinare, obećavaće i čim se budu negde ugurali, biće ovom gradu malo vajde od njih., dodaje Milićevićeva.

Takvih primera je do sada bilo dosta. Stoga građani Valjeva treba da razmisle o tome šta je ozbiljnost i doslednost i stoga treba da pomognu u realizaciji i nekih inicijativa koje su pokrenuli radikali, smatra Željka Milićević.

Svi naši sugrađani znaju da je SRS pokrenula inicijativu za prikupljanje potpisa za ukidanje javnih izvršitelja, a da smo mi u Valjevu prikupili više od dve hiljade potpisa za vrlo kratko vreme. Inače u Valjevu imamo pet tih agencija, kancelarija, šta god da su, a jedno je sigurno - da su privatnici. U nekom narednom periodu pokušaćemo da saznamo koliki su profit od toga imali, koja javna preduzeća su ih angažovala i za šta njima služi pravna služba koju svako takvo preduzeće ima, rekla je ona.

Ona je kazala i da nesporna činjenica da u Valjevu ne cvetaju ruže, mada nas gradska vlast u to konstantno ubeđuje. Pomenula je JKP “Vodovod Valjevo”, kao nekog o kome se govori da dobro radi, ali da nije jasno po kom osnovu naplaćuju sekundarnu vodu koja se, po tvrdnjama vodovoda gubi u mreži. Željka Milićević je rekla i da radnici tog javnog preduzeća po selima dva puta godišnje očitavaju vodomere i onda zaračunaju svaki mesec po potrošnji koja je bila najviša u toku godine. Tvrdi i da je u selu Pričević asfaltiran put koji opslužuje tri kuće. Pri tom ne ide dalje i ne spaja se sa drugim putevima , a na svečanost organizovanu tim povodom došli su i meštani sela koja nisu ni blizu tog sela. I u Popučkama su asfaltirane neke ulice koje su nazvane , kako je istakla, po imenima nastarijih članova tih porodica. Trafo bi trebalo da dobiju nakon rezultata izbora, rekla je Željka Milićević. Zbog svega GO SRS upozorava građane Valjeva da ne dozvole da budu deo nekog eksperimenta ili rijalitija, a valjevski radikali tvrde da će se boriti za interese pojedinaca, porodica, sela i nacije.

Podeli članak na društvene mreže