Uz strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, prema ranijem planu danas je nakon tronedeljne obustave rada ponovo pokrenuta proizvodnja u valjevskoj fabrici.

Iz Hisense Gorenje Europe poručuju da ove nedelje proizvodnja počinje i u ostalim Hisense Gorenje fabrikama u Evropi i da su veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta kada je reč o povećanoj tražnji za rashladnim uređajima koji se proizvode upravo u Valjevu.

Kompanija Hisense Gorenje potvrdila je danas i da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen novi korona virus  - COVID-19. Kolege koje su zaražene u svom porodičnom okruženju za vreme tronedeljne obustave prozvodnje su u dobrom zdravstvenom stanju. Oni su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma gde je obezbeđen smeštaj za obolele sa blažim simptomima bolesti, navedeno je u saopštenju.

Iako su, kako piše u saopštenju kompanije, zaposleni zaraženi van radnog mesta, u skladu sa propisanim merama 14 zaposlenih koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni su u samoizolaciju u trajanju od 28 dana od poslednjeg kontakta sa osobama pozitivnim na COVID-19. Dodaje se da se bez znakova oboljenja u samoizolaciji nalazi još jedan zaposleni koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja.

Imajući u vidu da su zdravstveni radnici po prirodi svog izrazito zahtevnog posla najizloženiji virusu COVID-19, u Gorenju Valjevo je uvedena i dodatna mera opreza - da se na posao u fabriku zasad ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Takvi zaposleni će svoj posao obavljati od kuće ukoliko priroda radnog mesta to dozvoljava, ili će biti na prinudnom odmoru do kraja vanrednog stanja i primati 70% plate.

Kako piše u saopštenju, za zaštitu zaposlenih koji nastavljaju sa radom biće obavezno primenjivanje veoma strogih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa: obavezno merenje telesne temperature na ulazu i nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuje kompanija. Nastaviće se i sa dezinfekcijom radnih površina više puta u toku dana i provetravanjem prostorija, a obavezno je i često pranje ruku. Kako bi se izbeglo okupljanje u grupe i dalje će se poštovati mera posebnog režima u trpezariji – različito vreme obedovanja za sve proizvodne linije, dok će zaposleni u kancelarijama jesti na svojim radnim mestima. Umesto održavanja sastanaka preporučeno je korišćenje telefona, poslovne posete se ne preporučuju, a posebne mere zaštite za nužne posete (primer vozači kamiona) će takođe ostati na snazi.
Direktori svih poslovnih jedinica nastaviće i sa svakodnevnim izveštavanjem Odbora za nadzor i prevenciju epidemije kompanije Hisense Gorenje o zdravstvenom stanju svih zaposlenih i potencijalnim rizicima pojave korona virusa u kompaniji i fabrikama.

Kompanija Hisense Gorenje će nastaviti sa preduzimanjem svih potrebnih mera zaštite u proizvodnji u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i zdravstvenih institucija, kao što smo to činili od prvog dana izbijanja epidemije. Apelujemo na sve naše zaposlene, kao i na druge građane, da se strogo pridržavaju svih preporuka za suzbijanje epidemije, kako bismo zaštitili sebe i svoje najbliže rečeno je u saopštenju kompanije Hisense Gorenje.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment