U objavi na instagram profilu Budućnost Srbije predsednik Aleksandar Vučić je još krajem februara poslao poruku Valjevcima da grad očekuju bolji dani.

“Tokom leta, položićemo kamen temeljac za izgradnju divne i fantastične nemačke fabrike, za više od 500 zaposlenih”, poručio je Vučić . I zaista ugovor sa Bizerbom je potpisan, ali koji je drugi investitor koji se najavljuje?

Iz dobro obaveštenih krugova saznajemo da se radi o nemačkoj kompaniji HANSGROHE GRUP, čiji je većinski akcionar Masko korporejšn iz Sjedinjenih država. Ova kompanija je proizvodjač tuš ručica, tuš setova, slavina za kupatilo, kuhinjskih slavina i kuhinjskih sudopera. Da li će se u Valjevu raditi kompletna proizvodnja ili samo deo procesa poput galvanizacije nije nam poznato, ali prema najavama sve bi trebalo da počne naredne godine.

Što se kompanije Bizerba tiče, na sajtu Ministarstva privrede, može se videti i ugovor prema kojem se Bizerba obavezuje da finalizuje početnu investiciju u materijalna i nematerijalna dobra do kraja 2026. godine, koja ne može biti manja od 34,2 miliona evra. Podsticaji od strane Srbije namenjeni investitoru Bizerbi biće 15 000 evra po radnom mestu i to isplaćeni fazno u 6 delova od naredne do 2026. godine. Kako se budu isplaćivali podsticaji, tako će se zapošljavati novi radnici kojih će, prema ugovoru koje je sa Bizerbom potpisalo Ministarstvo privrede, biti najmanje 305.

Koliko će ljudi zaposliti novi investitor, nemačka kompania Hansgrohe grup za sada nije poznato.

Podeli članak na društvene mreže