Šahovska tabla iscrtana na platou ispred Doma penzionera sa velikim figurama namenjena je svim Valjevcima koji zele da se zabave, nauče da igraju šah na opusten način ili možda odigraju najozbiljnije partije. Ideja je sprovedena kroz projekat kod Lokalne samouprave od strane Gradske organizacije invalida rada, Udruženja Zagrljaj, zatim Udruženja penzionera Gorić, a sve uz podršku Sportskog saveza Valjevo.

Šah na otvorenom namenjen je za sve građane, bez obzira da li su članovi naših udruženja. Šah je dobar za razvijanje moždanih vijuga, a s obzirom na to da je na otvorenom, mora se izaći napolje iz zatvorenog prostora i prošetati. Kako za decu, šah je dobar i za odrasle. Tabla i figure koje će se čuvati u prostorijama Doma penzionera biće dostupne svakog dana od 17-19 sati. Sredstva smo dobili projektno od grada onoliko koliko smo trazili, iako nas je koštali nesto više, kaže Jasmina Belkhiri predsednica Gradske organizacije invalida rada.

Dragica Vasić, koordinator Gradske organizacije invalida rada podsetila je na sve aktivnosti udruzenja koja nisu zabavnog karaktera.

Uputila bih poziv svim članovima Gradske organizacije invalida rada da se jave upravi kako bi smo ažurirali socijalne karte i imali uvid u njihove potrebe na osnovu kojih bi organizovali svoje akcije pomoći onima kojima je potrebna kao i vidove rekreacije. sprovodimo sa više Trudimo se da našim članovima obezbedimo razne povlastice ili obavimo neke dnevne aktivnosti umesto njih ako su bolesni i nepokretni. Imamo i žene koje se bave negom starijih lica. Od januara traje akcija kupovine ogreva na rate, tako da do kraja septembra očekujemo da završimo sa tim delom aktivnosti. Naša tradicionalna druženja utorkom uveče više nisu u restoranu Zlatibor već sredom u restoranu Kuća od 19 pa sve do 23 sata.

Belkhiri je podsetila da su i u vreme vanrednog stanja u prvom talasu pandemije CORONA 19 virusa bili aktivni zajedno sa svojim volonterima, obilazili stare i nemoćne i pružali pomoć koja im je bila potrebna. Iako su njihovi članovi invalidi rada, sportske aktivnosti prema njihovim mogućnostima deo su ponude udruženja:

Sportska sekcija biće organizovana u Sportskom centru „Omni“ ponedeljkom i četvrtkom od 12h do 13h i 30min. Zainteresovani članovi moraju ranije da se prijave u prostorijama udruženja kako bi napravili raspored, jer zbog vanredne situacije nije moguce organizovati više od deset ljudi za sportska druzenja u zatvorenom prostoru.

Jasmina Belkhiri je najavila bonove za hranu, kako za socijalno ugrožene, tako za one koji mogu da plate obrok ali nema ko da im sprema. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti u prostorijama udruzenja u Domu za stare.

Podeli članak na društvene mreže