Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u četvrtak, 23. aprila 2020. godine, doneo sledeće zaključke: 

1. Polazeći od aktuelne epidemiološke situacije i smanjenja broja pozitivnih na virus COVID-19, kao i potrebe za obezbeđivanjem novčanih sredstava za nabavku neophodne opreme i sredstava za dezinfekciju i zaštitu, nakon izvršena dva kruga dezinfekcije stambenih zajednica, prestaje potreba za daljim angažovanjem društva "Veterinaria" d.o.o Prva faktura društva "Veterinaria" d.o.o Valjevo od 1.543.200,00 dinara je plaćena sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja.

Druga faktura platiće se iz sredstava stalne budžetske rezerve.

Upravnici stambenih zgrada obavezni su da nastave sa organizovanjem dezinfekcije stambenih zajednica u skladu sa Zaključkom Štaba za vanredne situacije grada Valjeva

2. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

  • Opštoj bolnici Valjevo za nabavku 300 komada zaštitnih vizira – iznos od 71.640,00 dinara,
  • Domu za stare osobe "Dobra kuća Despotović" za nabavku zaštitnih sredstava (potrebe će se odrediti naknadno),
  • Udruženju Zagrljaj za nabavku zaštitne opreme i sredstava (potrebe će se odrediti naknadno).

3. NALAŽE SE Gradskoj upravi grada Valjeva da sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, izvrši plaćanje računa Preduzeću Publik iz Valjeva za isporučenu zaštitnu medicinsku opremu u iznosu od 1.008.652,00 dinara:

  • jednokratne medicinske maske – 10.000 komada i
  • zaštitne naočare – 360 komada, kaže se u informaciji iz kabineta gradonačelnika.
Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment