Redovna izborna Skupština KK „Metalac“ održana je prvog dana oktobra u Hali sportova. Prisustvovalo je 26 članova, a sednicu je otvorio najstariji član kluba, proslavljeni košarkaš „Metalca“ Vojislav Kecojević.

Iza nas je teška, ali ipak sportski uspešna godina, jer je „Metalac“ u uslovima besparice i nagomilanih dugova izborio plasman u Super Ligu Srbije. To je nešto na šta sam vrlo ponosan. Hvala treneru Đokiću i momcima koji su uspeli da iznesu veliki teret, naravno uz pomoć svih zaposlenih u klubu, rekao je nekadašnji prvotimac i trener kluba Mihailo Poček.

U toku pandemije korona virusa došlo je do blokade računa zbog izvršnih sudskih presuda. „Metalac“ je bio pred gašenjem sa duže od 140 dana blokiranim računom.

Zahvaljujući entuzijazmu i značajnoj finansijskoj pomoći pojedinaca, račun je, pred kraj prelaznog roka odblokiran. Završen je proces stvaranja tima, a aktuelna sezona započeta je pobedom.

Ipak, klub i dalje ima puno problema koje treba rešavati i za šta je potrena sveža energija, navodi se u informaciji koja je dostavljena medijima. Iz tog razloga, kako piše, dosadašnja uprava i predsednik kluba podneli su neopozive ostavke.

Jednoglasno je izabran novi Upravni odbor na čelu sa Jovanom Teodosićem, nekadašnjim igračem „Metalca“. Za podpredsednika je izabran Vladimir Marić. Ostali članovi Upravnog odbora su: Živorad Bajić, Đorđe Vuković, Vladan Janković i David Maksimović, koji dolaze iz redova uspešnih valjevskih privrednika.

Nema sumnje da će novi ljudi doneti novu energiju i novi potencijal, navodi se u informaciji za medije.

„Pobede na parketu, finansijska stabilnost kluba i deca koja vole da treniraju košarku su najvažniji ciljevi novog Upravnog odbora“ – zaključuje se u saopštenju.

Podeli članak na društvene mreže