Likovni festival „Dečje stvaralaštvo“ organizovan je drugu godinu za redom. Zbog aktuelne epidmiološke situacije izložba je priređena na sajtu Centra za kulturu Valjevo i na društvenim mrežama. Učestvovalo je osam osnovnih škola. Za razliku od prošle godine prijavilo se manje škola zbog prelaska na onlajn nastavu i početka zimskog raspusta, ipak organizatori su, kažu zadovoljni odzivom.

Slali su se najbolji radovi koji su urađeni u toku prvog polugodišta, tema je bila slobodna, tehnika po izboru, kako bi konkurs bio što raznovrsniji.

Pristiglo je oko 80 radova. Bila je ideja da se podele u četiri kategorije za žiriranje, međutim, da bi se postigli ravnomerniji kriterijumi, podeljeni su u tri grupe i žiri u sastavu: Nataša Kristić, Dušan Arsenić i Katarina Ostojić imao je težak zadatak. Potrudli smo se da nagradimo i pohvalimo što više dece, kaže Katarina Marinković, urednik likovnog programa.

Ove godine nisu želeli da pauziraju, naglašava Katarina Marinković. Kako kaže, prošle godine je prvi konkurs raspisan sa željom da preraste u festival, tako da odustajanje nije bilo opcija.

Na sajtu Centra za kulturu objavljeni su autori nagrađenih radova. Nagrade i pohvale deci koja se jave u Centar za kulturu, biće podeljenje posle Božića, a preostale će biti poslate u škole kada počne drugo polugodište.

Podeli članak na društvene mreže