U izveštaju ZZJZ , laboratorijski je potvrđena infekcija korona virusom kod još 48 lica u Valjevu, po tri u Lajkovcu i Mionici i dva u Ubu. U Lajkovcu je preminula jedna osoba.

Na bolničkom lečenju je 18 pacijenata iz Valjeva, osam iz Uba, četiri iz Ljiga, dva iz Lajkovcai jedan iz Mionice. U kućnoj izolaciji je 311 osoba iz Valjeva, 21 iz Uba, 18 iz Mionice, osam iz Ljiga, sedam iz Lajkovca, šest iz Osečine. Od početka epidemije u Srbiji, u Kolubarskom okrugu je potvrđena infekcija COVID19 kod 739 lica, izlečeno je 304, a umrlo 31 lice.

U COVID ambulanti DZ je pregledano 205 pacijenata sa respiratornim infekcijama, dok je u Prijemno urgentnom centru OB Valjevo obavljeno 96 pregleda i devet prijema.

Jedan pacijent je transportovan za Beograd. Sa sumnjom na infekciju korona virusom hospitalizovan je 71 pacijent. U ZZJZ je istraženo 65 kontakata sa licima koja su COVID pozitivna. Tokom jučerašnjeg dana uzeto je 167 briseva.

IZ SOT-a podsećaju i da od danas 17.07.2020. stupaju na snagu nove mere u okviru trenutne epidemiološke situacije:

  • Naredba o zabrani okupljanjau zatvorenom i otvorenom prostoru
  • Uredba o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID 19 (obaveza nošenja maske u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko ne možete da držite propisanu distancu od 1,5m).
  • Odluka o proglašenju bolesti COVID 19.
Podeli članak na društvene mreže