Usled posledica infekcije korona virusa, prema najnovijim podacima ZZJZ umrla je jedna osoba iz Uba, čime se ukupan broj preminulih u Kolubarskom okrugu od početka epidemije povećao na 321.

I prema poslednjem korona preseku beleži se više od 100 novopozitivnih u opštinama Kolubarskog okruga. Prema izveštaju ZZJZ od 24. marta obolelo je još 108 lica. U Valjevu je 53 novopozitivnih. Ub ima 20 novih slučajeva zaraze, Lajkovac 15, Ljig osam, Mionica i Osečina po šest.

Zaključno sa ovim podacima korona virusom od početka epidemije inficirano je 15.397 osoba u Kolubarskom okrugu, od toga 9.350 u Valjevu.

U valjevskoj Opštoj bolnici na lečenju su 103 kovid pozitivna pacijenta. Neizlečena su 8.152 stanovnika Okruga, a oporavilo se 6.924 ljudi.

Na sednici Kriznog štaba, na kojoj su razmatrani aktuelna epidemiološka situacija i postojeće mere odlučeno je da se aktuelne mere neće ublažavati. Nakon sednice, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je izjavio da se i dalje beleži veliki broj novopozitivnih i da je potrebno da nastavimo da se pridržavamo svih mera i da se vakcinišemo. Preporučeno je da učenici koji pohađaju onlajn nastavu mogu da idu u školu samo na ocenjivanje. Oni koji žive u inostranstvu neće morati u karantin ukoliko su kompletno vakcinisani protiv korona virusa.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment