Srbija se nalazi na početku osme sedmice korona virusa. Danas je registrovano 296 novih slučajeva, od 5.051 testiranih.

Preminulo je sedmoro zaraženih, četiri muškarca i tri žene. Bitku sa virusom izgubilo je četvoro korisnika niškog gerontološkog centra. Ovim se broj žrtava korona virusa povećao na 151.

Od početka epidemije testirano je 59.938 građana, a kod 7.779 je test na virus COVID-19 bio pozitivan.

Na bolničkom lečenju je 3.135 obolelih, a na respiratoru je 91 pacijent.

Prema danas objavljenim podacima 58 osoba je izlečeno za protekla 24 sata, od početka epidemije ukupno je 1.152 izlečenih.

Korona virus potvrđen je u 30 ustanova socijalne zaštite. Inficirani su 531 korisnik i 131 zaposleni. Izlečeno je deset zaposlenih i 55 korisnika gerontoloških centara.

Protekla noć, je kako je Zoran Gojković rekao, bila najteža od početka kriznog perioda u Srbiji.

Preminulo je sedam osoba. Kako je navedeno prilikom redovnog obraćanja, situacija se poboljšala, jer od jutros ni jedna osoba nije umrla.

U Negotinu je registovano 26 novoobolelih, čime je ovaj grad postao novo žarište, dok je kako stručnjaci kažu, situacija u Nišu pod kontrolom.

Za protekla 24 sata u Srbiji je najviše testiranih od početka epidemije, prvi put više od 5.000. Procenat inficiranih je i dalje ispod šest odsto, što je ohrabrujući podatak. Sa današnje konferencije za novinare poručeno je i da većina pozitivnih na COVID-19 nije imala simptome bolesti i oni su testirani kao kontakti inficiranih. To pokazuje, kako je dr Darija Kisić Tepavčević rekla, da virus slabi.

Podsećamo, u toku je policijski čas koji traje do ponedeljka u pet ujutru. Od ponedeljka se nastavlja sa ublažavanjem mera, pa će sa radom početi frizerski i kozmetički saloni, fitnes centri i teretane, kao i pijace u zatvorenom. Vraća se i međugradskii saobraćaj.

Što se tiče daljeg ublažavanja mera i mera koje će biti na snazi tokom prvomajskih praznika, zavisiće isključivo od toka epidemije, o čemu će biti reči na zasedanju Kriznog štaba naredne sedmice, kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Podeli članak na društvene mreže