U okviru kampanje promocije imunizacije stanovništva protiv korona virusa ministarka Državne uprave i lokalne samouprave posetila je Mionicu i tom prilikom na vakcinalnom punktu u Domu dravlja razgovarala sa građanstvom i podelila 20 paketa vitamina za penzionere.

Predsednik opštine Boban Janković rekao je da vakcinacija u njihovoj opštini može da se obavi na tri punkta i da su zadovoljni odzivom

Od početka pandemije, Vlada srbije je radila na tome da zaštiti građane od virusa COVID19. istovremeno radilo se i na obezbeđivanju zaštite građana od širenja korona virusa. U tome pomaže i Ministrastvo državne uprave i lokalne samouprave, a mislim da nam svima malo fali da zaštitimo čitavu zajednici. Mionica ima trivakcinalna punkta: Mionica, Rajković i Banja Vrujc. do pre par dana, bilo je 9,2% vakcinisanih građana opštine Mionica, a sada ih je više. Lokalna samouprava pomaže kada je potrebno da se preveze neka stara osoba ili nešto drugo, kako bi se olakšao pristup vakcinalnim mestima, rekao je Janković.

Na pitanje da li se mladi vakcinišu Janković je rekao da se interesuju, ali da bi svakako trebalo da ih bude više. Rukovodstvo opštine trudi se da motivise mlade na sve načine ali prvenstveno svojim primerom. Državni sektretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je da je nova strategija nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju da posete svaki grad, opštinu, prigradsko naselje, selo gde se vrsi vakcinacija

Želimo da razgovaramo sa ljudima i da damo šansu svima koji ne mogu da dođu na vakcinalne punktove da se imunizuju, jer smo konačno svi shvatili da je to jedini spas za izlazak iz ove teške situacije. Zato apelujemo na sve da to učine. Takođe ćemo podeliti pakete vitamina i suplemenata koji će ojačati imunitet penzionera, istakao je dr Đerlek.

Ministarka Marija Obradović pohvalila je sve gradove i opštine koje su do sada obišli u okviru kampanje imunizacije stanovništva

Svi su izuzetno posvećeni imunizaciji i medicinskoj zaštiti stanovništva, ali i samih medicinara. Osim punktova po domovima zdravlja, imamo i izdvojene punktove širom Srbije. Odziv građana je dobar, ali nedovoljan. Iskreno, mislim da ćemo svi, pre ili kasnije morati da se vakcinišemo iz različitih razloga. To je jedini način da se zaštitimo od korone. U ovom trenutku u Srbiji postoje dovoljne količine Sputnjika i Fajzera. Zato, pozivam sve građane da dođu na vakcinalne punktove u svojim gradovima i da se vakcinišu bez termina. Smatram da antivakcinalna kampanja ne donosi nikom dobro. Prvenstveno ljudima u našem okruženju. Od ponedeljka stižu i veće količine Sinofarma. Lekari kažu da je najbolja vakcina za koju se svako od vas odlučio, jer je to bolje, nego da niste vakcinisani, tvrdi ministraka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Ministarka je zamolila građane Srbije da ne slusaju priče koje sire anti vakseri ističući da su negativne posledice minimalne, izražene u malim brojkama u odnosu na skoro 2 miliona uspešno vakcinisanih građana i uputila poziv na vakcinaciju prvenstveno mladim ljudima.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment