Godina korone bila je, mora se reci, više nego pogodna za domaći turizam ali ne i za turizam grada Valjeva. Dok su bazeni u Vrujcima i u Ubu radili sve vreme i bili otvoreni za građanstvo, a zatvoreni za sportove u vodi što je ekonomski isplativo, u Valjevu je bazen u Petnici bio otvoren za plivački i vaterpolo klubove, a zatvoren za građanstvo što je opet bilo pogubno za finansije Ustanove za fizičku kulturu Valis koja gazduje bazenima u Petnici.

Iako je medicinska struka rekla da se virus ne prenosi kroz vodu, pogotovo ne kroz vodu koja je tretirana hlorom, ipak je doneta odluka da se bazen zatvori za građanstvo. Direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović na samom kraju sezone, jer od danas 17. septembra bazeni su zatvoreni, kaze da su radili samo trecinu sezone ali da su uspeli da prodaju preko 22 000 karata sto nije loše za taj period.

Sezona je počela mesec dana kasnije 1. jula i tada smo radili samo 6 dana nakon čega je proglašena vanredna situacija u gradu i bazeni su zatvoreni. Dozvolu za rad dobili smo ponovi 17. avgusta i u ovih mesec dana prodato je oko 22 000 karata što i nije tako loše. Generalno zbog cele situacije nismo zadovoljni jer je kompleks pripremljen da u toku sezone primi oko sedamdeset, osamdeset hiljada posetilaca sto je uobičajen broj kada nema pandemije, kaže Mijailović.

U normalnim uslovima sezona kupanja u Sportsko rekreativnom centru Petnica se nastavlja i u zimskom periodu podizanjem balona, međutim i sezona u zatvorenom je pod znakom pitanja.

Mi smo koliko juče napravili jedan dopis koji ćemo predati Zavodu za javno zdravlje i kriznom štabu grada Valjeva i zatražiti njihovo mišljenje i odobrenje za podizanje balona s obzirom na to da je balon specifičan zatvoren prostor koji se odrzava pomoću nadpritiska, a vazduh se non stop meša unutar prostora ne ulazi svez. Mi ćemo čekati odobrenje nadležnih i kada ga dobijemo bićemo spremni u roku od pet, šet dana da ga podignemo. Podizanje i održavanje balona nije ni jednostavno ni jeftino da bi smo ga podigli i onda zbog korone da stoji prazan i ne koristi se, zato ćemo sačekati zvaničnu odluku Zavoda za javno zdravlje i kriznog štaba grada Valjeva, rekao je Aleksandar Mijailović.

 

Podeli članak na društvene mreže