U četvrtak 15. oktobra od 12 časova u skupštinskoj sali Gradske uprave Grada Valjeva održaće se panel diskusija na temu „Koliko je vidljiv svakodnevni neplaćeni rad žena na selu?“.

Panel diskusija je deo projekta „Nevidljivi rad žena na selu“ koji sprovodi ŽUKO uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) iz sredstava Vlade Ujedinjenog kraljevstva i Britanske ambasade. Cilj projekta je da se poveća vidljivost svakodnevnog neplaćenog rada koji žene na selu ulažu u brigu o domaćinstvu i svim članovima porodice, kao i da se podstiče ravnomerna podela tih radova na sve članove društva.

UN je radio analizu neplaćenog rada i ona govori da žene 21% svog vremena tokom dana utroše u neplaćene poslove, kao i da bi za te poslove svako domaćinstvo moralo na mesečnom novou da izdvoji oko 88.000 dinara ako bi plaćalo treće lice da ih obavlja.

Učesnici na panel diskusiji biće Snežana Jakovljević Čkojić, odbornica u Skupštini Grada Valjeva, predstavnica Agencije Ujedinjenih nacija, Jelena Ružić, Predsednica ŽUKO i Danijela Marković, učesnica programa ŽUKO.

Podeli članak na društvene mreže