U poslednja 24 sata u Srbiji su od posledica zaraze korona virusom preminula tri pacijenta (dve žene i jedan muškarac), pa je ukupan broj preminulih sada 74.

Prosek starosti umrlih do 15 sati 11.aprila je 68,6 godina, a od početka proglašenja epidemije u Srbiji do danas 74. Za 24 sata registrovano je 275 novoobolelih, od 2.159 testiranih. U Srbiji je do sada ukupno hospitalizovano 2.436 pacijenata, a na respiratorima je 145 lica. Među zdravstvenim radnicima 441 je pozitivan na korona virus, a 258 ih je na bolničkom lečenju.

Ukupan broj obolelih od korona virusa u Srbiji je 3.380, dok je testirano 16.399 lica koja su ispunjavala definiciju slučaja.

Na pitanje da li moraju sada svi koji su se do sada lečili u kućnim uslovima da idu u novootvorene bolnice u raznim delovima Srbije, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar je odgovorio da moraju, jer se samo tako može sa sigurnošću potvrditi da li su izlečeni. No u realnosti, to je vrlo problematična odluka, jer je među takvima ima dosta onih kojima testiranje nije završeno, a mnogi imaju i malu decu koju nemaju kome da ostave. Očekuje se i da će takve situacije biti realno sagledavane, kako ne bila veća šteta od koristi koja se želi postići.

Na konferenciji za novinare na brojna pitanja novinara, ali i građana postavljena elektronskim putem, odgovarali su ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar i dr Predrag Kon. Oni su zadovoljni kontrolom razvoja pandemije korona virusa u Srbiji. Dr Kon smatra da je nezahvalno davati bilo kakve prognoze o daljem razvoju bolesti.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment