Nakon ukidanja vanrednog stanja i svih mera koje su bile na snazi, bar prema zvaničnim statističkim podacima, počeo je da opada broj obolelih od korona virusa, a samim tim su se i građani vidno opustili.

Ipak, od kraja prošle sedmice broj novoobolelih se povećava i u Srbiji i u Valjevu, a zaposleni u zdravstvu ističu da ukoliko se rast nastavi, sistem će teško podneti toliki broj pacijenata. U novonastalim okolnostima Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj 29. juna doneo nekoliko naredbi, preporuka i apela. Na građane se apeluje da poštuju i sprovode preventivne mere zaštite od virusa Covid-19, da posebno poštuju socijalnu i fizičku distancu, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru. U zavisnosti od aktuelnog stanja, a u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije preduzimaće se nove mere.

Okupljanja su i dalje dozvoljena i nema ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata. Bašte kafića i ugostiteljski objekti su puni. Valjevci su se izgleda jako brzo odvikli od nošenja maski, pa bi se moglo reći da građani nisu svesni da je virus i dalje prisutan. Ipak, oni sa kojima smo razgovarali ističu da su protivepidemijske mere značajne i da ih se oni pridržavaju.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment