Proteklog vikenda u Subotici je održano Prvenstvo Srbije za mlađe seniore U-23 u rvanju grčko-rimskim stilom. Valjevo su predstavljalo Bojan Marić, Ilija Lazarević, Saša Nedeljković, Nemanja Milutinović i David Petrović.

Da konkurencija bude izuzetno jaka dovela je činjenica da se 17. maja u Skoplju održava Evropsko prvenstvo u rvanju za uzrast U-23 pa su svi borci tempirali formu za ovaj turnir kako bi se dokazali selektoru i bili pozvani u reprezentaciju.

Ilija Lazarević u četvrt finalu efektnom pobedom predstavnika Radničkog iz Beograda nagoveštava veliki uspeh. U polufinalu susreo se sa predstavnikom beogradskog Partizana gde protivnik nije mogao ništa protiv Ilijinog iskustva i želje za pobedom. U finalu je za protivnika imao Čermak Kristijana koji je na iznenađenje svih spustio kilažu u nadi da će u kategoriji 82 kilogama doći do zlata. Planove mu je pokvario Ilija Lazarević koji je atraktivnim bacanjem poveo i do kraja meča je čuvao rezultat trpeći napade izuzetno spremnog Čermaka do poslednjih sekundi meča.

Bojan Marić je nakon efektne dve pobede zaustavljen u finalu od Živković Vladana i morao se zadovoljiti titulom vicešampiona.

Ostali učesnici valjevske „Mladosti“ su ostali bez plasmana.

Takođe, rvači „Mladosti“ Bojan Andrić, Dimitrije Radovanović i Luka Pavlović su nastupali i u Zrenjaninu na Kupu Srbije za kadete u rvanju grčko-rimskim stilom.

Pavlović nakon početne dve pobede biva zaustavljen u polufinalu od Gladovića iz beogradskog Partizana. U borbi za treće mesto pobedio je predstavnika Somborskog „Sokola“. Andrić i Radovanović su zaustavljeni u ranijim fazama takmičenja.

Izuzetan rezultat postignut je na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore. Ilija Lazarević strpljivo je čekao ovaj momenat da dođe do zlata na nacionalnom nivou. Važno je napomenuti da je Lazarević više puta dolazio do bronze ali uvek je falilo sportske sreće jer je realno svojim kvalitetom zasluživao barem finale. Na radost svih u klubu Lazarević i Marić su momci koji su odavno „zapali za oko“ nacionalnom selektoru, nadamo se njihovom angažmanu u reprezentaciji Srbije. Što se tiče nastupa kadeta, trener Darko Pantelić je zadovoljan pokazanim i nastavlja dalji rad do prvenstva države, navode iz kluba.

U Hali sportova u subotu 24. aprila biće održan Kup Srbije za junior u rvanju grčko-rimskim stilom. Turnir će biti organizovan bez prisustva publike, uz poštovanje svih propisanih protivepidemioloških mera.

Podeli članak na društvene mreže