Kupališna sezona na otvorenim bazenima u Pribarama Selu Mionici kojima upravlja Sportski centar Mionica odvija se uz poštovanje mera koje su propisane od strane nadležnih organa Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije opštine Mionica.

Što zbog mera zaštite od virusa COVID-19 kojima je između ostalog ograničen kapacitet kupališta na maksimalno 40 kupača na 1.000 metara kvadratnih, što zbog opreznosti građana, kao i zbog ćudljivog vremena, na bazenima je ovog leta značajno manji broj posetilaca u odnosu na prethodne sezone. Posebno je primetan izostanak penzinera i dece, mioničkih osnovaca, koji već petu godinu imaju besplatan ulaz na bazene Sportskog centra, kaže se u saopštenju iz opštine Mionica.

Kao i prethodnih sezona, ljubiteljima kupanja su na raspolaganju tri bazena, mali plivački bazen dimenzija 20 x 10 metara, dubine od 1,2 do 2,1 metar, veliki plivački bazen dimenzija 33 x 25 metara, dubine od 2 do 2,1 metar i dečiji bazen dimenzija 9,5 x 4,5 metara i dubine pola metra. Bazeni u Selu Mionici svoju popularnost u velikoj meri duguju svojoj jedninstvenoj lekovitoj hipotermalnoj vodi čija se temperatura kreće od 27 do 28,7 stepeni. Lokalna samouprava je u odnosu na prethodnu sezonu posetiocima omogućila bolje uslove. Proširen je parking prostor i plaža, nabavljen je nešto veći broj ležaljki, izmešteni su tuševi, proširen kapacitet kabina za presvlačenje, a na parkingu je posađeno ukrasno rastinje. Postavljen je i video nadzor, što će veruju nadležni, osujetiti rušilačke akcije nepoznatih lica koja su prethodnih godina često pravila štetu na ogradi.

Kako najavljuju iz Sportskog centra Mionica u narednom periodu je planirano snimanje, čišćenje i revitalizacija oba bunara. Na bunaru sa kojeg se pune bazeni još od 1998. godine nije bilo nikakvih radova, dok će ispitivanje drugog bunara izbušenog pre više od 40 godina i sa kojeg se trenutno snabdevaju tuševi pokazati da li je moguće povećati njegovu izdašnost. Planirana je i izgradnja igrališta za odbojku i mali fudbal na pesku i postavljanje modernog osvetljenja, tvrdi se u informaciji iz Opštine Mionica..

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment