Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u utorak, 19. maja 2020. godine, razmatrao izveštaj Stručno-operativnog tima za prikupljanje i realizaciju pomoći građanima Valjeva.

Komandant Štaba, gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović je predložio da se uz prethodno sprovedenu internu analizu kvaliteta vode od strane JКP „Vodovod Valjevo“ od 20. maja u rad biti puštene fontane i javne česme.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva apeluje na povećanu ličnu odgovornost svakog pojedinca, u porodici, na ulici, javnom i radnom mestu u sprovođenju mera lične zaštite.

Neophodno je dosledno sprovođenje svih protivepidemijskih mera u javnim ustanovama i privrednim društvima, pravnim licima i u objektima preduzetnika.

Zaključak i predlog mera:

U poslednja 72 sata nema novoobolelih.

Aktuelna epidemiološka situacija u Gradu, pojava novoobolelih 15.05. i 16.05 2020 (importovanih slučajeva iz inostranstva), zahteva dodatni oprez:jer ta lica ukoliko se testiraju u roku od 24 časa po ulasku u zemlju, ukida se mera kućne izolacije.

Od svakog pojedinca se očekuje povećanje lične odgovornosti svuda u porodici, na ulici, radnom mestu, u restoranu, kafani, kafiću, na pijaci, trgovini, u šetnji, u apoteci, u zdravstvenoj ustanovi i dr: nošenjem lične zaštitne opreme, pojačanom higijenom ruku, poštovanjem socijalne i fizičke distance i izbegavanjem boravkaa u grupi, kao i dosledno sprovođenje svih naloženih, predloženih i preporučenih mera u javnim ustanovama i službama, u privrednim društvima, pravnim licima i u objektima preduzetnika, kaže se pored ostalog u izveštaju Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment