U čast predsednika Skupštine grada Valjeva Milorada Ilića koji je posle kraće bolesti preminuo u Beogradu 28. marta, na stadionu „ZSK“-a organizovan je Memorijalni fudbalski turnir. On je bio osnivač, igrač, trener i predsednik Fudbalskog kluba ZSK i ovo je bio način da mu se članovi kluba oduže i zahvale.

Turnir je imao čast da otvori njegov sedmogodišnji unuk Vanja Mašić, koji fudbal trenira godinu dana i kako kaže, počastvovan je što je otvorio turnir i voleo bi da on postane tradicija.

Milorad Mića Ilić je stari Valjevac koji je koji je dosta dao za sport, a naročito mu je bio omiljen njegov Fudbalski klub „ZSK“. Ovo je za porodicu i za grad velika stvar. Mi kao porodica smo počastvovani što ovaj turnir nosi njegovo ime i želeo bih u ime porodice da se zahvalim rukovodstvu „ZSK“-a. Lepo je videti ovu decu kako igraju celo pre podne. Nadam se da će se turnir iz godine u godinu širiti i utemeljiti, kaže Vedran Mašić.

Takmičilo se deset ekipa, po pet, uzrasta 2010. i 2011. godište, u borbi za neko od prva tri mesta ili za titulu najboljeg strelca i golmana. Pored timova iz Valjeva, učestvovale su i ekipe iz Lajkovca, Mionice i Gornjeg Milanovca. Prvi turnir okupio je oko 150 dece, a organizatori se nadaju dugogodišnjoj tradiciji njegovog održavanja.

Podeli članak na društvene mreže