Opština Mionica treći put je bila domaćin Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“. Ovog leta trka se održava jubilarni 60. put. Krenulo se iz Republike Srpske, od Jahorine do Zlatibora, u vožnju dugu 170 kilometara.

Drugog dana trke, nakon predstavljanja ekipa, tačno u podne iz Mionice se krenulo put Požarevca, gde je cilj druge etape duge 160 kilometara. Ovim događajem, prema rečima predsednika opštine Bobana Jankovića gradi se zajednička budućnost dve države.

Ovo je treći put za redom da je opština Mionica jedan od domaćina Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“. Ponosan sam na to. Tako se promovišu prave vrednosti, promoviše sport i naša lepa Srbija, a Srbija ima toliko toga da pokaže, posebno ovaj naš kraj. Verujem da ćemo od biciklizma, kako takmičarskog, tako i rekreativnog pokrenuti jednu novi priču o turizmu upravo u ovom kraju. Da nisu ovakve okolnosti verujem da bi bilo još više ljudi. Verujem i da je zahvaljujući autoputu „Miloš Veliki“ Mionica otvorila sve svoje resurse svima koji žele da obiđu naš kraj, rekao je predsednik opštine Boban Janković.

Mionica postaje deo porodice trke „Kroz Srbiju“, naglasio je direktor trke.

Nažalost, zbog korona virusa nismo u mogućnosti da imamo puno gledalaca i ljubitelja biciklizma kao prošlih godina. Vreme nas je poslužilo. U razgovoru sa predsednikom opštine vidim da je i on zadovoljan. Etapa Mionica-Požarevac se vozi već treći put i poznata je svim biciklistima i sigurno je jedna od etapa koja će na kraju ovo što se juče desilo na Zlatiboru izdefinisati i odrediti ko će obući žutu majicu na kraju u Novom Sadu, kaže on.

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju sastoji se iz tri etape. Takmičari tokom tri trkačka dana pred sobom imaju ukupno 450 kilometara, od Istočnog Sarajeva do Novog Sada. Ovogodišnji domaćini su Istočno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Zlatibor, Mionica, Požarevac, Beograd, Zrenjanin i Novi Sad.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment