Mada su se organizatori manifestacije MMF na Divčibarama, uprkos prisutne epidemije korona virusa, sve vreme pripremali za njeno održavanje, novi talas COVID 19 ih je omeo u realizaciji.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i mera Vlade Srbije, manifestacija se, u obimu u kome je predviđena, odlaže:

S obzirom da je na teritoriji grada Valjeva proglašena vanredna situacija, ali i u čitavoj državi su zabranjena okupljanja, mi smo odlučili da obavestimo sve da Mountain Music Fest 21. i 22. avgusta neće biti održan u planiranom formatu. Čekamo još dve sedmice da vidimo kako će se situacija razvijati, kako bi precizirali šta to praktično znači. U svakom slučaju, želeli smo da pokažemo da smo odgovorni. U narednom periodu, odlučićemo kada će manifestacija biti održana. Najverovatnije će sva dešavanja morati da budu pomerean za sledeću godinu. Ipak , želimo da na neki način obeležimo pet godina postojanja MMF-a. To ćemo učiniti poštujući sve mere bezbednosti, uz procenu trenutka kada i kako bismo to mogli da održimo, rekao je jedan od organizatora manifestacije Matija Tripković.

Organizatori MMF-a smatraju da će krajem avgusta ili nešto kasnije, situacija biti malo opuštenija i da će na otvorenom moći da se organizuju okupljanja u određenom broju kako bi uspeli da bar obeleže mali jubilej manifestacije koja je već postala zaštitni znak Divčibara. No, iako ga bude, biće manjeg formata i bez brojnih predviđenih sadržaja. Za desetak dana obavestiće i sve one koji su već kupili unapred ulaznice, šta mogu da urade sa njima, da li će ih zadržati za sledeću godinu ili će im novac biti vraćen.

Možemo da poručimo svima da treba da se čuvaju i budu odgovorni kako bismo se vratili u one tokove u kojima smo navikli da živimo prethodnih godina, kazao je Matija Tripković.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment