Valjevska muzička škola i u vremenu Korona virusa i vanrednog stanja u zemlji, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2020/2021. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 129 učenika u 1. Razred osnovne muzičke škole i to:

92 učenika – Matična škola Valjevo

23 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

14 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba.

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradiconalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole, a u školskoj 2020/2021. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladji i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

„Ono što ovogodišnji prijemni ispit razlikuje od onih prethodnih, jeste činjenica da zbog vanrednog stanja ove godine nismo bili u mogućnosti da realizujemo promotivnu kampanju škole koja predviđa direktan kontakt sa potencijalnim budućim đacima, mogućnost da uživo čuju i upoznaju instrumente koji se uče u našoj školi i čuju priču o svemu onome što čini život naše institucije. Ovog proleća, na žalost, to nije moguće, ali zahvaljući internet eri u kojoj živimo, MŠ „Živorad Grbić“ će u periodu maja kreirati promo kampanju osnovne muzičke škole na fb stranici škole, Sajtu škole i u valjevskim medijima. Takođe, ove godine, svi zainteresovani za osnovno muzičko školovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 25. Maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (muzika.edu.rs). Sam prijemni ispit za OMŠ i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, u periodu od 8. do 15. Juna.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu a oni malo stariji, pesmu po slobodnom izboru. Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.“, kaže direktorka Suzana Radovanović Perić.

Podeli članak na društvene mreže