Na korona virus u poslednja 24 sata testirano je 2.688 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja registrovano je još 162 novoobolelih.

Na virus COVID-19 od početka epidemije u Srbiji je testirano 51.324 građana. Pred kraj sedme sedmice epidemije, Srbija broji 7.276 pozitivnih na korona virus. U Valjevu, prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, nema novoobolelih.

Od posledica zaraze preminulo je još petoro ljudi. Bitku sa korona virusom izgubila su četiri muškarca i jedna žena. Po podacima objavljenim 23. aprila virus korona odneo je 139 života.
Na bolničkom lečenju je 3.477 zaraženih, a 96 pacijenata je na respiratoru. Od ukupnog broja zaraženih 622 su zdravstveni radnici.

Izlečeno je još 38 osoba, pa je ukupan broj izlečenih u našoj zemlji 1.063.

Rezultati pokazuju da izlazimo iz ove situacije, rekao je dr Kon, dodajući da je sve manje moguće da dođe do ekscesa.

I u gradovima koji su bili označeni kao žarišta, situacija se smiruje, kazao je dr Predrag Kon. Prema njegovim rečima, svuda je broj zaraženih ispod 15%.

Nakon otvaranja bolnice na Karaburmi, predsednik Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će najverovatnije policijski čas predstojećeg vikenda početi u petak u 18.00 i trajaće do ponedeljka u pet ujutru.

U gradu na Kolubari će, po preporuci Štaba za vanredne situacije, najkasnije do 27. aprila sa radom početi muzeji, arhivi, galerije i biblioteke.

Podeli članak na društvene mreže