U okviru novog sportskog centra Twins, Više teniske akademije u Valjevu , poslednjeg aprilskog dana, održano je prvo takmičenje u tenisu. Tereni se nalaze pored saobraćajnice koja vodi ka industrijskoj zoni, ali je po broju posetilaca bilo jasno da su mnogi već upoznati sa lokacijom tog sportskog centra.

Poznavaoci tenisa znaju da se prethodnih meseci počelo sa treninzima u zatvorenom balonu, a u međuvremenu su izgrađeni i tereni na otvorenom sa odličnom šljakom za podlogu.

Ovo je poseban dan za sportski centar TWINS u Valjevu. Organizuju se sportske igre mladih Milenium tim, turnir u tenisu na kome učestvuje preko 50-oro dece iz čitave Srbije, iz Gornjeg Milanovca, Požarevca, Kraljeva. Deca do 10 godina su se takmičila u balonu, a do 14 godina na otvorenim terenima na šljaci. Mlađe kategorije igraju na vrlo kvalitetnoj ATP podlozi u balonu, koji je počeo da radi u novembru 2022.godine, rekla je direktorka Sportskih igara mladih u Valjevu Višnja Vuletić Popović.

Sportske igre mladih se u Srbiji organizuju već 10 godina. Turnir u sportskom centru TWINS u Valjevu bio je jedan od četiri regionalna turnira, nakon čega će uslediti državno prvenstvo u Petrovcu na Mlavi u banji Ždrelo. Prošle godine su četiri igrača iz Valjeva učestvovala na prvenstvu Srbije. I ove godine prva tri mesta u kategoriji devojčica do 14 osvojile su valjevske teniserske nade Tamara Marković, Hana Kalantarian i Jelena Antonijević, dok su među dečacima u toj kategoriji najuspešniji bili Miloš Emreković i Vukašin Radojičić sa osvojenim drugim i trećim mestom. Najuspešniji teniseri sa tog takmičenja, plasiraju se za prvenstvo Balkana mladih tenisera u Splitu, gde učestvuju Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Višnja Vuletić Popović je istakla da su dobili pohvale od posetilaca i učesnika na turniru i za organizaciju, ali i za kvalitetne teniske terene na kojima je takmičenje održano.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment