Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 9.436 osoba, a virus je potvrđen kod 339. Ukupno je od početka epidemije testirano 668.984 ljudi, a virus registrovan u 25.552 slučaja.

Hospitalizovano je 4.305 lica, a na respiratorima su 162 pacijenta.

Usled posledica infekcije preminulo je osam osoba, čime se ukupan broj žrtava korone od početka epidemije povećao na 573. Umrlo je pet muškaraca prosečne starosti 79 godina i tri žene prosečne starosti 81 godinu.

Prema najnovijim podacima inficirana su 642 zdravstvena radnika, od kojih je 74 na bolničkom lečenju.

Članovi Kriznog štaba su na današnjoj konferenciji za medije rekli da je ova vrsta korona virusa opasnija od ostalih i da dovodi do poremećaja u celom organizmu. SZO je, kako kažu, apelovala da se na osnovu podataka o epidemiološkoj situaciji u narednom period može očekivati porast broj aobolelih u svetu, pa se sve preporučene mere moraju poštovati. Uz to, od infekcije korona virusom niko nije pošteđen.

Na pitanje novinara da prokomentarišu situaciju u staračkim domovima, dr Verica Jovanović je odgovorila da se situacija u domovima za stare posebno prati i kontroliše jer su korisnici tih ustanova pod velikim rizikom od oboljevanja.

Podeli članak na društvene mreže