Zbog “nesigurne “ epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije grada Valjeva je naložio JKP “Vidrak” da pojača čisćenje grada, pranja ulica, dečjih igrališta i sportskih terena, kao i prostore oko zdravstvenih ustanova.

JKP “Polet” je naloženo da redovno čisti, pere i dezinfikuje prostor i opremu svih pijaca u gradu, a PU “Milca Nožica” da dosledno sprovodi sve mere Mihnistarstva zdravlja i Ministrastva prosvete .

UFK “Valis” treba da dosledno sprovodi instrukcije i uputstva nadležnih organa za sprovođenje protivepidemijskih mera na otvorenim i zatvorenim bazenima i drugim terenima kojima upravlja.

Opštinskim i republičkim inspekcijama u gradu je naloženo da pojačaju nadzor i sprovođenje protivepidemijskih mera.

Apeluje se na građane da poštuju preventivne mere zaštite od virusa COVID 19, posebno da poštuju socijalnu i fizičku distancu, kao i nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i na poslodavce da dosledno sprovode mere u skladu sa propisima u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i stranaka.

Štab je pozvao i organizatore proslava da dosledno sprovode sve predložene i neophodne preventivne mere.

U saopštenju za javnost se kaže i da će Štab svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja preduzimati neophodne mere, uključujući i zabrane okupljanja, ograničavanja radnog vremena u skladu sa odlukama Kriznog štaba republike Srbije.

Podeli članak na društvene mreže