Prvi put nakon predaje izborne liste, konferencijom za medije oglasio se Narodni blok.

Kako kažu u koaliciji Nove Srbije i Udruženja građana „Pobeda“, u Valjevu žele da predstave gradu ekipu koja će predstavljati Narodni blok u izbornoj kampanji, a nadaju se i značajnom mestu u skupštini grada. Njihovi kandidati su dr Aleksandra Milutinović, Radovan Vlajković i Dragoljub Krstić.

Za razliku od drugih beogradskih stranaka, za koje mi tvrdimo, a ceo grad to vidi, ova grupa je osam godina na vlasti i nema apsolutno nikakve ni ozbiljne ljude, ni kadrove. Ovde se gradu predstavlja jedna podvala sa famoznim kandidatima za gradonačelnike, mi ih imamo troje, sa svojim referencama, opšte poznatim, a protiv kandidati su vrlo neobični. Ovo je veoma važan trenutak za Valjevo koje strmoglavo ide nizbrdo. To nije floskula. Svi smo svedoci, , kaže Krstić.

Krstić ističe da SNS i SPS funkcionišu po modelu obmane birača i da oni žele na lokalu da predstave neke pojedince kao, kako kaže, svoje Vučiće i Dačiće. Kaže da su u Narodnom bloku apsolutno rasterećeni i da su kompaktna ekipa u smislu jedne borbe za sopstveni grad i da imaju želju i ambiciju da nešto promene.

Mnogo sektora u ovom gradu će pretrpeti promene, ukoliko dobijemo adekvatnu podršku. S druge strane svim sredstvima ćemo se boriti protiv sklapanja ovakvih trulih koalicija kao što su sada. Idemo napred, očekujemo odličan rezultat, a građane pozivamo da izađu na izbore. Imate za koga da glasate, nećemo izneveriti vaše poverenje, kao što nikad nismo. Mi smo dva puta izlazili iz vlasti. Nova Srbija je izašla iz Republičke Vlade, zato što je apsolutno neodrživo. Izašli smo iz gradske Vlade na pola mandata. Ako dobijemo poverenje i ako postoje uslovi za pravljenje ozbiljne vlasti, mi ćemo biti u tome, ako toga nema, mi ćemo krenuti drugim putem dodaje on.

Dr Aleksandra Milutinović je rekla da se već duže vreme suočavamo sa ozbiljnim narušavanjem kvaliteta životne sredine, što je, kako kaže, posledica ljudskog nemara i sve manjeg poštovanja saveta struke.

U Valjevu je preko svake mere sezonski zagađen vazduh, što je posledica neadekvatno primenjenih mera zaštite na koje struka uvek stavlja apostrof, kao i neodgovornog ponašanja preduzeća koja su i direktni zagađivači vazduha. Veliki problem imamo kroz nekontrolosano bacanje smeća, zagađenost zemlje, koja je posledica svega toga, formiranje divljih deponija, voda preko neispravne stanice za prečišćavanje otpadnih voda i drugo. Mi ovde smo potpuno spremni da u saradnji sa strukom i sa institucijama koje su za to zadužene, krenemo u borbu za značajno ublažavanje narušavanja kvaliteta životne sredine, kaže dr Milutinović.

Narodni blok će se svim svojim kadrovskim potencijalom zalagati za razvoj poljoprivrede, poručio je Radovan Vlajković. Pojašnjava da se obavezuju da će ukoliko dobiju poverenje građana, učiniti sve da gradu obezbede preko potrebnu hladnjaču adekvatnog kapaciteta.

Podeli članak na društvene mreže