Na poslednjoj konferenciji za medije u okviru predizbornih aktivnosti, predstavnici Narodnog bloka, koji čine Udruženje građana „Pobeda“ i stranka „Nova Srbija“ su poručili da bi ostati kod kuće 21. juna, značilo ostavljanje Srpske naredne stranke i Socijalističke partije Srbije na vlasti.

Stanje u našoj zemlji, a pogotovo u našem gradu je, poručuju iz „Nove Srbije“, sve više zabrinjavajuće.

U gradskoj vlasti je potpuno rastrojstvo. SPS i SNS se navodno svađaju, kako bi još jednom prevarili građane Valjeva i nastavili da voze u tandemu još jedan mandat. Za četiri godine vlasti je potrošeno neverovatnih 150 miliona evra budžeta iz sredstava javnih preduzeća, a rezultati su vidljivo katastrofalno loši. Ničeg vidljivog, značajnog za grad nema. Gde je nestao ovaj ogroman novac, građani treba sami da donesu zaključak. Građani treba da se prisete da su SNS i SPS već osam godina na vlasti, tako da navedena potrošena sredstva treba duplirati. Znači, za osam godina su SNS i SPS su potrošili oko 300 miliona evra. Za to vreme, problemi su sve veći, kaže Radovan Vlajković.

Deponija, problemi sa vodom, aerozagađenje, nezaposlenost, odlazak mladih, školovanih i obučenih ljudi iz našeg grada je intenzivan, putevi i ulice su u lošem stanju, problemi sa migrantima su slika nešeg grada, poručuje Vlajković. Kako je rekao, Narodni blok je kadrovski najjači da pokrene pozitivne procese u Valjevu.

Dragoljub Krstić se prilikom obraćanja medijima osvrnuo na, kako ga je nazvao „nekakvo smešno saopštenje“ iz „Vodovoda“, u kome je navedeno da je do zamućenosti vode došlo zbog elementarnih nepogoda. Kaže da veruje da je voda zdrava, ali da je kvalitet vode za piće drastično opao.

Struku niko ne sluša i nije ni popularna među narodom. Narod voli da čuje neku pričicu koja lepše zvuči, ali mi nećemo raditi tako i reći ćemo ono što jeste. Svi smo ovde svedoci naših problema sa branom. Sada se ispostavilo da voda ne treba nikom. Mi u gradu imamo ozbiljne stručnjake, sa Rudarsko-geološkog fakulteta i iz „Energoprojekta“. Voda se pretvara u baru. Voda kroz šuplje stene prelazi u Paklje i u Gradac. To je činjenica koju niko od struke nije ni pokušao da ospori. Bojimo se da su počeli problemi sa tim. Najbolja voda u Srbiji koja se koristi je sa Pakalja i sa Gradaca. Neko se očigledno oglušio o struku, krenuo u projekat gde je oprano 80 miliona evra, za šta, neka Valjevo proceni. Mi tražimo od tužioca da odmah otvori istragu, da angažuju veštake sa Rudarsko–geološkog fakulteta i da ispitaju posledice ovakvog stanja kvaliteta vode, ističe Dragoljub Krstić.

Grad za ovo mora da zna, istraga je neophodna, stručno veštačenje je neophodno, a ekipa iz „Vodovoda“ mora da se smeni, jer pored nestručnosti i neznanja, postoji sumnja da neko svesno pokušava da muti vodu, zaključuje Krstić.

Podeli članak na društvene mreže