Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“, iz redova zaposlenih njih 15 je pozitivno na kornavirus, dok je COVIDOM zaraženo dvoje dece. U osnovnim školama zaraženo je 30 radnika i 18 učenika, a u srednjim školama, šesnaestoro zaposlenih i 31 učenik.

U Valjevskim kolektivima, prema peseku stanja od prvog oktobra do desetog novambra najviše je obolelih u Krušiku, pedeset jedno, u Gorenju dvadsetpetoro, Europromu 16 radnika, u preduzeću Vali – čarapani, 17 radnika, u Vegi sedmoro i isto toliko u Vivafarm.

Ukupno koronavirusom u predškolskoj ustanovi, osnovnim i srednjim školama zaražen je 61 zaposlen, 2 predškolca i 49 učenika osnovnih i srednjih škola.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, zaraženih u pomenutim kolektivima, ukupno je prema preseku od prvog oktobra do desetog novembra, inficirano je 123 ljudi.

U gradskoj upravi koronavirusom zaraženo je 18 radnika. Uz njih, potvrdjeno je, na koronavirus pozitivan je i gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković.

U Valjevsku bolnicu na dan 11. novembra smeštena su 72 obolela od COVID 19 i 217 pacijenata koji boluju od drugih bolesti. Kapacitet ove zdravstvene ustanove je 652 kreveta. Inače, u kućnoj izolaciji su 4 neurologa i jedan lekar valjevske Opše bolnice.

Podeli članak na društvene mreže