Na korona virus u Valjevu pozitivne su još 22 osobe, pa je ukupan broj slučajeva porastao na 452.

Prema podacima koji su objavljeni 15. jula, u opštinama Kolubarskog okruga od početka epidemije kod 627 ljudi zabeležena je infekcija virusom korona. Od poslednjeg izveštaja, prisustvo korona virusa potvrđeno je i kod dva lica iz Lajkovca, četiri iz Uba i po pet iz Ljiga, Mionice i Osečine.

Na bolničkom lečenju je 13 Valjevaca, šest osoba iz Uba, četiri iz Ljiga i dve iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji nalazi se 285 lica sa područja Kolubarskog okruga, od toga 229 u Valjevu, 19 u Ubu, 16 u Mionici, devet u Lajkovcu i po šest u Osečini i Ljigu.

U zdravstvenim ustanovama od 1. juna do 9. jula zaraženo je 17 zaposlenih.

Ukupno se od početka epidemije oporavilo 189 Valjevaca, 29 osoba iz Lajkovca, 25 iz Uba, 24 iz Mionice, 12 iz Ljiga i osam iz Osečine.

U prvih 15 dana jula, u Valjevu je broj novoobolelih laboratorijski potvrđenih slučajeva prosečne starosti 39 godina, uvećan za 185, broj lica u kućnoj izolaciji uvećan za 167, a 12 osoba je izlečeno. Dve osobe su umrle, što sve ukazuje na visoku aktivnost virusa u našoj sredini, navedeno je u izveštaju ovdašnjeg ZZJZ.

Rezultati analiza testova i dalje kasne, pa kako bi se stvorila što realnija slika trenutne epidemiološke situacije, dostavljaju se informacije o broju pregleda koji se obavljaju.

Juče su u COVID ambulanti Doma zdravlja pregledana su 234 pacijenta sa respiratornim infekcijama. U prijemno urgentnom centru Opšte bolnice pregledano je 115 osoba, osam pacijenata je primljeno, a jedno lice je transportovano za Beograd. Na hospitalizaciji su 73 pacijenata sa sumnjom na COVID (16+11– Infektivno, 25– Pulmo COVID, 21-Gastro COVID ) i 14 pozitivnih pacijenata.

U ZZJZ Valjevo istraženo je 57 kontakata lica sa laboratorijski potvrđenim obolelima.

Juče je uzeto 105, a od 1. do 14. jula uzeto je 1.125 uzoraka.

UZ SVE POZNATE MERE, HIGIJENU, DEZINFEKCIJU I DISTANCIRANJE, SPREČAVANJU ŠIRENJA ZARAZE POMAŽE I SAMOIZOLACIJA OSOBA KOJIMA JE UTVRĐEN BLISKI KONTAKT, APELUJU STRUČNJACI.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment