Kao i 2022. tako će ove godine letnja sezona kupanja na otvorenim bazenima u Petnici početi, prva u Srbiji, izmedju 27. maja i 1. juna. Uveliko se obavljaju opsežne pripreme za kupače - demontiran je balon sa olimpijskog bazena, pokošena trava, održava se rastinje, čiste bazeni…

Uz novu letnju sezonu ustanovljen je i novi cenovnik, koji je na predlog upravnog odbora Valisa potvrdila Gradska uprava. Direktor ove ustanove koja upravlja sportskim objektima u Valjevu, Željko Ostojić, navodi da je u odnosu na fiksne i sve druge troškove cena ulaznica blago povišena pa će tako dnevna karta umesto dosadašnjih 250 dinara sada koštati 300 dinara, poslepodnevna 200, učenička 200 dinara, kolaktivna 150, školski čas 100 dinara, penzionerska ulaznica 150 dinara.

Poskupela je i mesečna karta sa 2 500 dinara na 3 000 dinara, sezonska sa 5 000 na 6 000 dinara, škola plivanja će se plaćati 3 000 dinara, korišćenje rekvizita 300 dinara, dok će korišćenje kampa u prirodi biti 3 000 dinara.

Ostojić navodi da će bazene besplatno moći da koriste deca uzrasta do sedam godina, djaci koji imaju Vukovu diplomu, samohrani roditelji sa dvoje i više dece.

On kaže da su i sa ovim poskupljenjem cena karata, ulaznice za sezonu kupanja u Petnici najjeftinije u Srbiji i najavljuje brojne dogadjanja tokom letnjih meseci – od brojnih koncerata, letnjeg bioskopa i druge sadržaje, koji su upotpunjeni, još krajem prošlogodišnje kupališne sezone, instalacijom mini akva parka.

Podeli članak na društvene mreže

Comments powered by CComment