Prethodnih decenija u valjevskom porodilištu rađalo se i preko 2.000 beba godišnje. Poslednjih desetak godina, ta cifra se kretala od 1.100 do 1.300 porođaja godišnje, kažu u Opštoj bolnici Valjevo.

Nizom kampanja za podsticaj nataliteta, ali i stvaranja boljih uslova u porodilištu, u godini pandemije broj novorođenih beba je preko 1.100. Tako je prošle sedmice, kompanija Procter&Gamble uz brendove Ariel i Lenor i partnersku saradnju sa Udruženjem Prijatelji dece Srbije, donirala 164 kompleta posteljina za krevetiće za bebe u valjevskom porodilištu u okviru projekta “Novi početak za nove bebe”.

Izvršna direktorka Prijatelja dece Srbije, Iva Eraković, je prilikom uručenja donacije rekla da su humanitarne aktivnosti jedan od segmenata kojim se udruženje bavi, a svakako je značajno kada doprinesu da deca žive bolje i na početku života, kao što je to slučaj sa ovom donacijom posteljina za porodilište.

Šef Odseka neonatologije dr Dragica Dimitrijević, zahvalila se na vrednim darovima, dodajući da je svaka donacija dobrodošla jer je kroz lično angažovanje u udruženju “Rodi se na lepom mestu”, uvidela koliko entuzijazma i energije treba za stvaranje boljih uslova u porodilištu. Treba reći I da porodilište valjevske bolnice pokriva čitav Kolubarski okrug, pa se osim malih Valjevaca tu rađaju i žitelji ostalih opština tog područja.

Podeli članak na društvene mreže